Ден 6 - Юлско предизвикателство - животните

 Здравейте, приятели!
Шестият ден от нашето предизвикателство премина в царството на животните! Както на повечето деца - отново любима тема от най-ранна детска възраст:)

Днес четем: "Животните", интерактивна енциклопедия, издателство "Фют".
Прекрасна енциклопедия с множество капачета, книжки, въртящи се дискове и прозрачни плаки, чрез които децата могат да разгледат мускулни и костни системи на различните видове животни. Книгата е прекрасна, ангажира вниманието и е написана добре, не просто попълнена със суха информация като доста от енциклопедиите. Подходяща е за деца над 5-годишна възраст, макар и Тереза (на 2) също да я оцени и да я хареса много. Прекрасни илюстрации (макар да не са съвсем реалистични) и много страници любопитна информация.

Днес играем: Concept kids
Игра, която редовно препоръчваме на родители с малки деца и клиенти в Офлайн кафе:) Това е просто перфектната детска игра, чрез която децата научават много, но и могат да покажат знанията си. Играта се състои от голям комплект карти с изрисувани най-различни животни. Детето тегли карта и с помощта на голямо табло трябва да обясни животното - какви цветове е, къде живее, с какво се храни, как се придвижва, кога е активно и т.н. Първият, който успее да познае кое е животното, печели картата. В края на играта, който има най-много познати карти, печели. Играта е много красива, много успешна и една от любимите вкъщи. По-малките дечица могат да имат нужда от помощ, а за по-големите има и по-предизвикателни карти, като например водна змиорка или еднорог:)))

Днес правим: Урок по рисуване на "Кунг-фу панда"
Наскоро гледахме филма и някак естествено им дойде да поискат да го нарисуват в деня на животните. За уроци по рисуване често използваме канала Art Hub в Youtube. Имат стотици чудесни уроци, които са и забавни за гледане, и лесни за изпълнение. Имат най-различни теми, предизвикателства, а и децата в канала рисуват заедно с обучителя. Моите момчета много обичат тези уроци, а понеже могат да ги изпълняват изцяло самостоятелно, аз понякога ги използвам за успокояване на положението или ангажиране, докато свърша нещо вкъщи. Да, на екран са и напълно осъзнавам вредата от екраните, но вярвам, че вслучая плюсовете за повече от минусите.




Коментари