Ден 2 - Юлско предизвикателство - Човешкото тяло

Днешната ни тема е "Човешкото тяло". При нас Мати проявява сериозен интерес към темата и обича да разглежда енциклопедии и книжки на тази тема. Издателство "Фют" имат няколко много забавни енциклопедии с капачета, които са сред любимите книжки вкъщи.

Днес четем: "Човешкото тяло" с 3Д илюстрации и 3Д очила на издателство Фют.

 Наскоро ни подариха (Мноооого благодарим, дружка!) и прекрасната енциклопедия, която дообогати темата. Книжката определено е за по-големи дечица, защото има по-сложна терминология, но с разясняване и обяснение помага да се научи много. Има прекрасни илюстрации - и 3Д и 2Д, които много добре показват конкретните изображения. Вкъщи се хареса много, въпреки първоначалния хаос с 3Д очилата:) 3 деца, само едни очила, разбирате какво се случва. Е, скоро ентусиазмът с очилата се поукроти и успяхме наистина да разгледаме енциклопедията!

Днес играем: Мемори с частите на човешкото тяло на английски. 

Днес играем безплатна игра за принтиране, която намерих с Пинтерест. Играта в оригиналната публикация (ТУК) има по-различни правила и е за съчетаване на частите, но ние решихме, че по-добре ще върви като мемори:) Принтирах картите два пъти, ламинирах, рязахме дружно и се получи чудесна игра за учене на частите на тялото на английски. Можете да си я свалите от линка, безплатна е.

Днес правим: Лице със сменяеми части
Картон с изрисувано лице и различни изрязани усти, очи, коси, носове и всякакви елементи. За свързване с елементите залепихме велкро точки. Момчетата по-късно допълниха с роботски очи, сърдити усти, шалове и шапки, ама коя от коя все по-абстрактни...  Беше дълъг и забавен проект, с който вярвам, че ще се играе и занапред. Даже мислим да го направим и от филц, за да може да е по-траен.

Ще се радваме много да споделите с нас любими книжки, игри и проекти. А ние ще споделим с вас утре нашия пиратски ден!



Коментари