Ден 11 от Юлското предизвикателство: Леко произволен ден

Добре де, още в началото предупредих, че ще има и такива дни: не ми се получи с темата. Днес имахме доста задачи, посетихме и Природонаучния музей, а в последните дни ми се събра и доста работа. Стига с оправданията, обаче - фактът си е факт, днес нямаме тема! Четохме любими книжки, играхме любима бърза игра и правихме забавни облачета. Все пак отчитам деня като успешен заради тези неща - чели сме, играли сме, задействали сме ръцете и ума, значи не е изгубен ден! :)
Днес четем: "Сърдитата зебра" и "Упоритото лъвче" на издателство Арт Плюс
Тези книжки ни подари преди години много близка приятелка. Чели сме ги десетки пъти, книжките са поучителни и смислени, могат да се използват за справяне със ситуации, в които детето действа твърдоглаво или мързелува. Децата ги обичат и често ми ги носят да ги четем, а илюстрациите са приятни и забавни.

Днес играем: Добъл
Това е малка, подходяща за път игра за наблюдателност. Има няколко варианта на игра, но общото между всички е да се открие повтарящия се елемент от картинките на картата. Играта е много подходяща за деца, забавна и бърза, а и е в метална кутия за бързо мушване в чантата! Същевременно е игра, която хем е подходяща за деца, хем не е скучна за възрастните (защото доста от детските игри - да си признаем - са такива). Понякога се случва децата да са по-бързи и по-добри от възрастните в Добъл - именно защото се концентрират по-добре и бързо хващат какво да търсят!

Днес правим: Облачета от прежда
Чудесно забавление за слънчеви и не чак толкова слънчеви дни! Урокът за правене на облачета можете да намерите ТУК. Много полезно занимание - изисква малко повече търпение, включва увиване, правене на възелчета и на помпони, а и включва любимата ми прежда:)





Коментари

Публикуване на коментар