Ден 10 от юлското ни предизвикателство: Самолетите

Още една голяма любов на момчетата са самолетите. Вкъщи винаги се мотаят поне няколко хартиени самолета, а изписаните и изрисувани листове често ги очаква именно такава съдба - да бъдат сгънати и да полетят!
Днес четем: Летището, поредица "Защо, какво, как" на издателство Фют.
От доста години тази поредица е фаворит у дома. Започнахме да купуваме книжките още когато Вики беше бебе, след това Мати им се радваше, а днес продължаваме с колекцията, допълвайки я и за Тереза. Книжките са много добре написани, със страхотни изненади под капачетата и ангажиращ текст, а не просто сухи думи, както са повечето енциклопедии. Наскоро си купихме и "Летището" - докато тати беше в Гърция със самолет, та после успя да покаже в книжката кое как е било и при него. Децата бяха във възторг и вече много искат да се качат на самолет!

Днес играем: Loopin' Louie
Това е много забавна детска игра, в която Луй се върти като ненормален с един самолет, а ние трябва да го бутаме да не минава през нашия двор, защото ни плаши кокошките! Играта е подходяща и за най-малките дечица, продължава няколко минутки и предизвиква голям смях!
Ей ТУК можете да видите и клип с играта, в който можете да се насладите на леко ексцентричното пилотиране на Луй!

Днес правихме: Самолети, разбира се!
Този път решихме да опитаме един урок за различен хартиен самолет, който ми попадна по случайност в социалните мрежи. Опитайте го, няма да съжалявате! Тези самолети летят много по-различно, трептят с крила и са много лесни за изработка, трябва ви само лист А4 и малко тиксо. Линк към урокът: ТУК.


Коментари